Rólam


„Minél többet izzadsz a kiképzésen, annál kevesebbet vérzel a csatában.”

„Minél többet izzadsz a kiképzésen, annál kevesebbet vérzel a csatában.”

Norman Schwarzkopf (amerikai tábornok)

Szeretettel üdvözöllek oldalamon!

Juhász Kitti vagyok, kéz és lábápoló, műköröm építő és oktató.

2012-ben léptem e csodás szakma szőnyegére, mikor is engedtem a hívó szónak, összeszedve minden bátorságom, s elhessegetem minden negatív hangot, elvégeztem az alap OKJ képzést.

Augusztus vége volt, forró, tikkasztó meleg nyári nap, amikor 2 egész nap vizsga után, kezemben a bizonyítványommal kiléptem a terem ajtaján és elindultam haza. Immáron szakemberként. Sosem felejtem el, mekkora kő eset le akkor a szívemről: Hát sikerült! Megcsináltam! Megvan!

Ugyanakkor legalább ugyanennyi kérdés, bizonytalanság és félelem is cikázott bennem: És most hogyan tovább? Hol is kellene kezdeni? Abban az időben, amikor én szakmát szereztem nagyon más volt még a körmös világ (is). Nem voltak bárhol, bármikor, bárkinek elérhető alapanyagok, online videók, bemutatók, képzések meg pláne!

Nem volt hol rákeresni 1-1 bizonytalan vagy hiányos ismeretre, nem volt kitől kérdezni. Minden sokkal nehezebben ment. Ma már 2 kattintással száz és száz videó közül választhatsz, egy egyszerű online utalással, akár a több száz kiló méterre lévő oktatótól is tanulni lehet. Minden elérhetővé vált. Otthonról, kényelmesen. Szerencsére nekem is lehetőségem adódott, hogy belekezdjek az oktatásba, de erről majd később.

2010 és 2018 közti években nagyon sok minden történt velem. Volt, hogy távolabb sodort az élet, majd újabb szakmát szereztem, melyben hosszú éveket dolgoztam. Nagyon szerettem és szeretem is, a mai napig az ékszereket, s az ékszerbecsüsi munkám. De egyre inkább úgy éreztem nem jó úton vagyok. Nem megfelelő az ösvény, melyen lépkedek, s amit csak mellékvágányként használok, leget, hogy főútként kellene.

Majd 2018 nyarán úgy döntöttem most vagy soha! Nincs mire várni, fejest kell ugrani.

Belevetettem hát magam a tudásom frissítésébe, tanultam ahol, és amikor csak lehetett. Majd az év őszén kaptam egy megkeresést, miszerint egy induló OKJ csoport gyakorlati oktatói pozícióját Nekem szánták. Rengeteg egyeztetés és újabb készségfejlesztés után belevágtam, s ez volt az a pontja, amikor már tudtam, az út, amin lépkedek az Enyém!

Fantasztikus érzés látni a fejlődést, az alakulást, támogatni az induló lépteket e szakma rögös útján. Ezen időszak nem csak a tanulóimnak, Nekem, magamnak is egy folyamatos tanulás és fejlődés volt.

2019 év elején 11-en tettek sikeres vizsgát a lányaim.

Ezután belevetettem magam a szalonmunkába, s a folyamatos önképzésbe. A mai napig vallom, tanulni, s fejlődni kell lankadatlanul, s, hogy miért? Mert csak így tudsz több, s jobb lenni. Kitűnni másként nincs mód, csak a folyamatosan bővülő tudással, s minőséggel. Ennél kevesebbel nem érhetjük be.

2020-ban újabb mérföldkő következett.

Elindítottam szakmai videó csatornám, melyen azóta is folyamatosan újabb, s újabb videókat osztok meg követőimmel. Célom volt hasznos, könnyen érthető videókkal segíteni a szakmabeli, kezdő vagy tanuló körmösöket, melyek segítségével új tudásra tehetnek szert, s amit a mindennapi szalonmunka során fel tudnak használni. Minden videóm fő szempontja a praktikusság, érthetősség, variálhatóság.

2020 karácsonyában elindult csoportom, mely szakmai teret ad a közvetlen kommunikációra, mely számomra nagyon hiányzott a csatornám mellé. Szuper kis közösség alakult mára már, melyre nagyon büszke vagyok.

2020- ban új rendszer jött az oktatások világába, s tanulóknak egyaránt.

2020 év legvégén elindult az utolsó OKJ alapképzésem is, melyben ismét gyakorlati oktatóként veszek részt.

Mai napig szalonkörmösként is dolgozom az oktatás mellett, mert egyelőre egyiket a másik nélkül nem tudom elképzelni.

Úgy gondolom, szalonoktatásaim hitelességét az biztosítja, ha én is közben dolgozom benne. Így folyamatosan naprakész tudok lenni a folyamatosan változó vendég igényekkel, új anyagokkal s új trendekkel.

2021 februárjában ugrottam egy nagyot, s elindultam Kostka Bojana nemzetközi extrém versenyén, mely számomra az első verseny volt. Büszke vagyok rá, hogy egy nagyon erős felhozatalba is sikerült középmezőnyben végezni. Hatalmas kihívás és munka volt számomra kiugrani az addigi komfortzónámból.

Mindemellett, hogy szakmám elhivatott szerelmese vagyok, imádok kertészkedni, s virágaimmal tölteni a szabad időm.

Talán innen is ered, a virágos díszítések iránti rajongásom…

Juhász Kitti

UI.: Több, kevesebb sikerrel megfordulok a konyhában is, ahol gyakran kísérletezek ételek reformétkezésbe való átvitelével. Ezen témában ajánlom figyelmedbe recept blogom, melyet folyamatosan bővítek https://receptek.juhaszkitti.com.