Őszi Köröm – Körömdíszítések Ősszel (Step by Step)


Őszi Köröm Step by Step Párducminta körömdíszítés

Elmúlt a nyár (egy szempillantás alatt).

Felkentük már az összes neon színt, kipróbáltuk az összes csillámot és effektet.

Szeptembertől valahogy mindenki ösztönösen a lágyabb színek felé húz. Előkerülnek a visszafogottabb, natúr, természet közeli árnyalatok. 

Mint minden évszaknak és időszaknak, az ősznek is megvannak a maga jól bevált elemei, velejárói, színei, vissza-visszatérő mintái.

Ideje, hogy felfrissítsük őszi köröm portfóliónkat...

Ez állati jó őszi köröm! – Avagy hogyan készíts dögös párduc mintát percek alatt

Őszi Köröm Step by Step Párducminta körömdíszítés

Ismered a mesét? Jött is, meg nem is. Hozott is, meg nem is, öltözött is meg nem is?

Nah, hát ez a díszítés pont igy született.  Szerettem volna belecsempészni ezt a trendi őszi díszítést, viszont a kevésbé bevállalós vendégeimre is gondolva, nem szerettem volna telibe az egész körmöt bepárducozni. 🙂

Hát akkor lássuk is ennek az őszi mintának elkészítését és a hozzá szükséges anyag listát!

Anyagok, eszközök:

 • Nude színű géllakk (sötétebb, barnásabb árnyalat)
 • Világos, kb. vajszínű géllakk
 • Fekete géllakk
 • Fényzselé
 • Spider gél
 • 0-ás ecset, díszítőtű

Ha jobban szereted a videókat, akkor nézd meg ezt:

Elkészítés lépései:

 1. Vidd fel egy rétegben a nude szint, majd köttesd 30/60 másodpercig
 2. A köröm közepére négyzet alakban kend fel a vajszínű gélt egy rétegben. Nem kell teljesen egyenletesnek lennie. Köttesd 30/60 másodpercig.
 3. Az első, sötétebb nude árnyalattal es a nullás ecsettel vigyél fel a világos területre szabálytalan, eltérő méretű foltokat.  Ez is mehet a lámpába 30 másodpercre.
 4. A fekete géllakkal és ismét a nullás ecsettel az előbb felvitt foltokat rajzold körbe.  Helyezz le egy kevés fekete gélt a pötty szélére majd két irányba húzd szét az anyagot. (Így eléred, hogy a fekete kontúr különböző vastagságú legyen.)
 5. Ha minden pötty körbe lett festve feketével ellenőrizd, van-e valahol nagyobb rés, lyuk a minta területén.  Ha igen, tegyél pár kisebb fekete foltot.  Majd köttesd 60 masodpercig.
 6. Fényzselé.  Ezt jelen esetben elég fél időig köttetni. (30mp)
 7. Jöhet a spider gél. Fontos! Mindig használj a tégely alá papírtörlőt vagy egyéb alátétet.  Nagyon nyúlik, nagyon ragad.
 8. A vendéged ujját/tippet hozd a tégely fölé, majd a díszítőtűvel emelj ki egy pici anyagot a tégelyből.  Minél kevesebb az anyag vagy minél magasabbra húzod, a vonal annál vékonyabb lesz. A vajszínű keret fölé és alá húzz pár spider vonalat. Vékonyabbat, vastagabbat.  Nem kell szabályoknak lennie.
 9. Ha ez elkészült köttesd meg teljesen az anyagot. 1 perc a lámpában.
oszi köröm parduc minta koromdiszites step by step

Virágot mindig, minden körülmények között

Nekem személyes nagy kedvenceim a virágok, így természetesen, előszeretettel készítem körmökre is.

Miért ne díszíthetnénk ősszel, sőt akár télen is virág mintával?

Keressünk pár évszakhoz passzoló árnyalatot és dobjuk fel a borongós őszt egy pár szépséges virággal.

Lépések

1. Felviszem a fehér alapszínt 2 vékony rétegben. Mindkét réteget 30 másodpercig köttetem.

2. Matt fedővel fedem a színt és egy percig lámpázom.

3. Kicseppentek egy sablonpapírra egy pici őszi mustársárga géllakkot, mellé pedig egy pici fényzselét. Nullás ecsettel leteszek a színből a tipp közepére egy kicsit, törlöm az ecsetet, majd egy pici fényzselével elkezdem a színt felfelé elmosni szép kerek formára.

Fontos, hogy felfelé a szín egyre világosodjon. Ha ez megvan 5 másodpercig villám köttetem.

4. Újabb pici színt veszek fel és a virág alsó részét, valamint a széleit picit erősebbre festem. Majd lámpázom 30 másodpercig.

5. Fekete festőzselével először meghúzom a virágszárat, majd a szár és a virág találkozásánál háromszög alakban elkészítem a kis csészét, ami a virágot „tartja”.

6. Ezután a kis csészéből kiindulva felfelé meghúzom a szélső kontúrokat, majd középen is a nagyobb szirom körül két oldalt.

7. Ismét pici feketét veszek fel, s a virág bal oldalára 2 rövidebb szárat húzok ugyanazzal a technikával, mint az elsőnél. Ezután jöhet a másik oldal: levelet készítek úgy, mintha szárat húznék, majd kiszélesítem, megigazítom a formát.

8. A két szár tetejére a virág színéből egy egy csepp formájú bimbót festek. Ezt nem mossuk el. Ezután 30 másodpercig lámpázom.

9. 0-ás ecsettel fényzselével bevonom a virágot és a két bimbót. 30 másodpercig köttetem.

10. A levél folytatásaként húzok a virág fölé egy hajszálvékony fekete vonalat, majd díszítőtűvel teszek rá pár pici pöttyöcskét. Törlöm az ecsetem, majd pici fényzselé gombócot veszek fel és elszórtan „vízcseppeket” teszek a minta tetejere, ezzel elérve a vizes hatást.

3 perces Őszi Szalonminta

Dobd fel a szürke őszi napokat ezzel a 3 perces körömdíszítéssel! Szupergyors és a vendégek imádják. Egy pár szín, vonal és pötty, s el is készült a minta.

Őszi Pitypang Percek alatt

Túrd fel a fiókod, keress pár izgalmasan csillogó díszítőt és készítsd és ezt a szuper őszi diszitést, hogy a vendégeid ragyogjanak! Pár perc alatt fel tudod dobni az őszi szetteket.

Pulcsi minta variációk

Az ősz csodás hangulatát varázsolhatod most saját és vendégeid körmére ezzel a két, a klasszikustól kicsit eltérő körömdíszítéssel.

Pihe puha, látványos és gyors szalondíszítés.

Nincs szükség extra anyagra az elkészítéshez, kapj le egy őszi színű géllakkot a polcról, kapd elő a porcelánporod és kezdheted is a mintát.

Kell ennél egyszerűbb?

Kisbagoly minta gyorsan és egyszerűen

Én személy szerint nagyon szeretem ezeket a kis aranyos, mesés, állatkás díszítéseket. Na és Te? 🙂

Ez egy villámgyors és egyszerű minta, amihez nem kell extra anyag vagy eszköz, hogy elkészítsd. Pár féle géllakk szín és máris kezdheted!

Leave a Comment