Műkörömépítés Rózsakvarc Technikával


műkörömépítés rózsakvarc technikával

Mi az a Rózsakvarc Technika?

A Rózsakvarc építés egy szupergyors, egyszerű és nagyon látványos műköröm építési technika, amit szalon időben tudsz alkalmazni a munkád során. A technika lényege a különleges anyagkeverésben rejlik, ahol több fajta alapanyagból készítheted el magát az építő anyagot a különleges hatás érdekében.

Készíthetsz vele látványos szetteket a vendégeidnek vagy feldobhatod egy-egy rózsakvarc körömmel az egyszínű szetteket! Ezerféle lehetőség rejlik a technikában évszakra, alkalomra szabva. Légy naprakész, varázsold el Te is a vendégeid! 

Hogyan készítsd el a Rózsakvarc Körmöket?

A Rózsakvarc köröm technikájának legfontosabb lépése az anyagkeverés.

Nagyon fontos, hogy a különböző anyagok ne legyenek elkeverve egymással, mert nem fog kialakulni az a hatás, amit szeretnénk. Egy sablon papírra, közvetlenül egymás mellé helyezem ki az acrylgél gombócokat: cover nude, latte, transparent pink. Majd a gombócokra egy pici sima fehér géllakkot teszek és egy kis arany füstfóliát. Díszítő Tű segítségével húzok párat az anyagokba, hogy kicsit össze mixeljem őket, de nem egyneművé, inkább márványossá. 

Ezután Spatula segítségével veszem fel a gombócokat az építéshez. Itt fontos, hogy a spatulát alá toljam és kanalazva vegyem fel, ne keveredjenek itt se össze. Majd ugyanígy teszem le a gombócot és ezután jöhet az anyag terítése. Én mindig a szabadszél kiépítésével kezdek, ahol már a lehető legpontosabbra próbálom kiépíteni a formát. Ezután két, három további gombócból építem meg a kész körmöt. Építés közben figyelem, hogy az anyagkeverék különböző részeiből vegyem fel a gombócokat, hogy minél látványosabb legyen a márványos hatás.

Az általam használt anyagok pontos listáját a Valkűr Csoportban találod meg, ha rákeresel a #rozsakvarc -ra. A teljes anyagkeverést és építést bemutató videót pedig feljebb találod!

Mikre figyelj, ha Zselé alapanyagból készíted a Rózsakvarc Körmöket?

Ha Te zselével készíted el, akkor még jobban kell figyelni, hogy a különböző anyagok ne keveredjenek össze, mert ugye a zselé sokkal hígabb és könnyebben terül egybe. Ugyanígy a felvitelnél is ügyelni kell, hogy ne dolgozzuk össze a színeket, illetve, hogy ne túl nagy anyagmennyiséget tegyünk fel egyszerre, mert nagyobb eséllyel beterül a sáncba. 

Hogyan variálhatod kedved szerint a Rózsakvarc Technikát?

Ahogy említettem már, rengeteg féle variációban alkalmazhatod a technikát. Használhatsz latte helyett például fehér vagy akár színes acrylgélt is. Fehér géllakk helyett bármilyen másik színt, akár a vendéged szettjének színét is. Tehetsz bele neont is, amivel egy nagyon ütős nyári neon márványt tudsz építeni. Füstfólia helyett bármilyen flakes, csillám, fólia is használható. 

Összefoglaló

A Rózsakvarc Technika egy nagyon látványos, de könnyen és gyorsan kivitelezhető műkörömépítési technika, amivel könnyen elvarázsolhatod a vendégeidet és építheted a körmös portfóliódat. A lényeg a magabiztos anyagkeverésben rejlik, ezután pedig a körömépítési tudásodtól függ milyen körmöket tudsz vele készíteni.

Tanuld meg a technikát Velem és készítsd bármilyen változatban, engedd szabadjára a fantáziád! Mutasd meg a vendégeidnek a legújabb technikád, varázsold el őket!

Ha szeretnél magabiztosan, gyorsan, pontosan dolgozni, többet keresni a szalonmunkádban akkor nézd meg az oldalam és vedd fel velem a Kapcsolatot!

Leave a Comment