20 Perc az Ősszel Is Selymes Kézbőrért – Paraffinos Kézápolás


paraffinos kézpolás juhász kitti

Az őszi/ téli hideg napokon különösen fontos a kéz védelme. Az állandó hideg, a szél, a gyakori vízbe nyúlkálás, a száraz levegő, az erős napfény, a szappanok, a tisztítószerek, az egyes kozmetikumok a legnagyobb ellenségei a kézbőrnek.

Ezen felül a házimunka, a papírmunka, a szabadban végzett sportolás, kertészkedés, közben a bőr elvékonyodik, kiszárad, kireped, érzékeny lesz – ezekre a problémákra az egyik tökéletes megoldás: a paraffinos kezeléses kényeztetés.

Mi is az a paraffin?

A paraffin hétköznapi nyelven viasz. A paraffin viasz egy fehér, színtelen, szagtalan, viaszos tapintású szilárd állagú anyag, melynek az olvadás pontja 47fok.

Rendkívül jó hőtároló. Fokozza a vérkeringést, tágítja a pórusokat, serkenti a vérkeringést és, lehetővé teszi, hogy a hidratáló krémek hamarabb felszívódjanak.

A paraffin rendkívül sokoldalú anyag, használják: papír bevonására, élelmiszerekhez, lőfegyverekhez, gördeszka síkosítására, de ami számunkra a legfontosabb a szépségiparban az arc és kézápoláshoz.

Mi is az a paraffinos kézápolás?

A paraffinos ápolás különböző hatóanyagú krémekkel kombinált, mélyhidratáló kezelés, amely nemcsak a bőrre van jó hatással, hanem a körmöket is átpuhítja. Hatására a bőr és a köröm felülete ápolttá, bársonyosan puhává válik, olyan, mintha feltöltődne. Kiegészítő kezelése lehet kéz és lábápolás, valamint műkörömépítés után.

paraffinos kézápolás közben juhász kitti

Mik a paraffinos ápolás hatásai?

Mivel a paraffin hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért fokozza a vérkeringést és megnyitja a pórusokat. A tág pórusokon keresztül hatékonyabban képesek a bőrtápláló krémek a bőrbe jutni, mint “normál” állapotban.

A meleg hatására fokozódik a vérkeringés is, így a bejutott tápanyagok gyorsabban eljutnak a sejtekhez is, illetve akár a végtagok merevségét is enyhítheti. Kihűléskor a pórusok összezáródnak, így ejtve csapdába a bejutott ápoló anyagot.

Mivel egy réteget képez a kézen és a lábon, a krémek kipárolgott hatóanyagai sem vesznek kárba, ezek is képesek felszívódni.

A paraffin kezelés után a bőr szemmel láthatólag simább és finomabb lesz, megnyugtatja és fiatalítja azt. Fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet.

Kinek érdemes kérnie az ápolást? Mikor érdemes kérni a paraffinos ápolást?

Mindenki számára nagyon hatásos a kezelés, de leginkább igénybevett, száraz kezekre ajánlom. Ősztől tavaszig van „szezonja”, de az év bármely időszakában alkalmazható. Havonta érdemes elvégezni a kezelést (2 hetente, ha nagyon kiszáradt a kéz), ami mindössze 20percet vesz igénybe.

paraffinos kézápolás után

Hogyan is néz ez ki a gyakorlatban, lépésről lépésre:

  1. Bőrradírozás: a kezelés első lépése (természetesen a fertőtlenítés után) mindig a peeling. Erre azért van szükségünk, mert a bőrradír képes maradéktalanul eltávolítani az elhalt hámsejteket. A radírozásnak köszönhetően a bőr könnyebben be tudja fogadni a hatóanyagokat, “megtisztul”. A bőrradírt használjuk nyugodtan az otthoni kézápolás során is
  2. Krémezés: A pakolás az, ami táplálja a bőrünket.
  3. Paraffin felvitele: A már felmelegített paraffinba merítjük bele a kezeket kb. 3x egymás után.
  4.  Kesztyűk felhúzása: Először  nylonból készült kesztyű kerül a kézre, majd a másik egy melegítőkesztyű, ami a paraffin hőmegtartását segítik.
  5. A paraffin eltávolítása: a hatóidő letelte után (kb. 15perc) eltávolítjuk a kesztyűket, majd a nylonnal együtt a paraffint.
  6. A kezelést masszázzsal zárjuk, és élvezzük a csodálatos végeredményt! 🙂
paraffinos kézápolás paraffin gép

Facebook poszt, ha szeretnéd megosztani a vendégeiddel:

Instagram poszt, ha szeretnéd megosztani a vendégeiddel:

Leave a Comment